10/27/2013

Przepis dnia: Salatka z grillowanym stekiem...

... czyli prosty sposób na pyszne, zdrowe i sycące danie.


Jeśli nie macie dostępu do "prawdziwego" grilla, taki domowy też da radę! Wołowinę możecie zastąpić mięsem z piersi indyka lub kurczaka. Wyjdzie taniej i zdrowiej ;) Ja mam (stety/niestety) fisia na punkcie czerwonego mięsa, więc postanowiłam zaszaleć. Raz na jakiś czas przecież trzeba!

Samo wykonanie sałatki jest bajecznie proste, a efekt - palce lizać! Pochłonęliśmy z B. całą michę przy jednym posiedzeniu ;)

Do przygotowania sałatki potrzebne Wam będą:


A oto, co należy w nimi zrobić:


* Paleonez (jak się pewnie domyślacie), to nic innego jak majonez domowej roboty, zawierający tylko i wyłącznie "paleo-przyjazne" składniki. 

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Ja uwielbiam czerwone mięso dobrze zrobione. Za to nie jem wieprzowiny, kury unikam (bo ciężko znaleźć taką prawdziwą która nie smakuje jak pływa wiórowa) a indyka z chęcią pałaszuję. Tak więc odnotowane, do zrobienia;-) wygląda apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznosci!!!

    ja tez mam swira na punkcie czerwonego miesa... Czasami jak odwiedzam rodzicow to dzwonie wczesniej zeby mama kupila sprawdzone miecho i robimy potem tatar. Moja milosc :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja nie solę wołowiny przed obróbką termiczną, tylko po. Jest bardziej soczysta. tę sałatkę sobie przygotuję dzisiaj, a co.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejku rób przepisy w takiej oprawie zawsze! Nie dość, że są pięknie przedstawione to jeszcze mogę sobie je wydrukować i składać książkę z przepisami bo wszystko jest w jednym miejscu lovelove <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Melduję, że sałatka jest w pytę

    OdpowiedzUsuń

 
SITE DESIGN BY DESIGNER BLOGS